Lundqvist utbytt när Rangers föll

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist blev utbytt i New York Rangers hemmapremiär i NHL-ishockeyn.

Efter fyra mål av Pittsburgh Penguins hade coachen John Tortorella fått nog av den svenske målvakten.

–Jag kom inte in i matchen, sade Lundqvist efter 3-6-nederlaget.

–Det är klart jag är besviken. Man hoppas på en bra start så här tidigt på säsongen, sade svensken nedstämt.

Tortorella skakade på huvudet när han fick frågan om den svenske målvakten efteråt.

Men inte på grund av just Lundqvist.

–Jag kunde inte ha kvar honom där. Och det var inte hans fel. Det var vad som pågick framför honom, sade Tortorella besviket.

Bortsett från lysande Jevgenij Malkin i Pittsburgh och för året nye Rangersstjärnan Rick Nash var det få ljusglimtar i mötet.

Skönspelet lär hockeyfansen i Nordamerika få vänta på.

–Allt måste bli bättre, sade John Tortorella och underströk att han inte alls var sarkastisk.

–Jag menar verkligen allt.

”Inte min dag”

Det var Rangers andra förlust på två möjliga försök. Henrik Lundqvist var självkritisk efteråt, men insåg också att puckarna han släppte in bakom sig inte var några direkta tavlor.

–Det var helt enkelt inte min dag. Puckarna studsade inte min väg. Det är ändå mål som man kan ta om man spelar bra. Det var surt, sade han vidare.

Lundqvists ersättare Martin Biron stretade emot i andra halvan av matchen men fick se sig överlistad en gång. Det sjätte målet gjorde Pittsburgh i öppen bur.

Den kräsna publiken i nyrenoverade Madison Square Garden buade ut sina hjältar.

–Förväntningarna är högre i år än tidigare. Det är inget problem än så länge. Vi har mött två bra lag också. Men visst, vi kan också spela bättre, sade Lundqvist och analyserade läget:

–Vi ska nog inte tänka för mycket. Det som gjorde oss bra förra året var att vi var noggranna med detaljerna i spelet, det måste vi jobba vidare med.

Saknar träningsmatcher

Misstagen, studsarna och det fladdriga spelet, är det sådant som ni i vanliga fall hade tränat bort med några försäsongsmatcher?

–Det är lättare att hitta sitt spel efter ett tag. Men det är lika för alla lag. För att hitta flytet och spelet, som lag och individuellt, hade det förstås hjälpt med lite träningsmatcher, sade Lundqvist.

Den täta matchserien ger heller ingen överdriven tid för att fundera. I övermorgon väntar en retur från premiären – Boston Bruins hemma.

Allt fokus ligger på att undvika 0-3 i matcher.

–Vi måste rätta till några av sakerna i vårt spel snabbt. Vi behöver få in några bra träningar på det här bara, sade Lundqvist.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.