Lyckad operation för Gustafsson

I dag opererade MMA-stjärnan Alexander Gustafsson menisken i höger knä som stoppade honom från höstens titelmatch i Las Vegas mot Jon Jones. Efter dagens titthålsoperation kom "The Mauler" med lugnande besked.

– Operationen har gått bra, relativt smidigt. Jag är glad över att det är fixat och klart nu så att jag fokusera på rehab och komma tillbaka starkare, säger Gustafsson till SVT Sport och fortsätter:

– Det var en enkel operation, inget allvarligt. Men det var lika bra att få det gjort nu, det har legat där ett tag.     

”Fram och tillbaka”

Alexander Gustafsson räknar med att komma igång med rehabträning redan den här veckan och tror att han kan gå för fullt om fem-sex veckor. Han berättar att han har dragits med knäproblem ett tag.

– Det har gått fram och tillbaka med knät. Jag har kunnat leverera ändå men för några veckor sen, när jag körde sparring, sade det ifrån helt.

Vet du vad som händer i framtiden?

Jag vet inte. Det är rätt oklart. Jag vill verkligen ha en titel, ha en chans igen på bältet. Det är där mitt fokus ligger. Det är mitt mål men just nu är mina tankar på att bli så stark som möjligt.

Storbråk inför matchen

Daniel Cormier fick ersätta Gustafsson i titelmatchen mot titelhållaren i lätt tungvikt, Jon Jones. Matchen har redan skapat stora rubriker. I går hamnade de båda i slagsmål när de möttes i en så kallad ”staredown” inför matchen. Något som Gustafsson kritiserar.

– Vad ska jag säga? Jag tycker det är barnsligt på den här nivån. Vi är alla professionella och måste framgå med gott exempel och representera sporten så bra vi bara kan. Tycker bara det är löjligt.

Är Jon Jones en sådan typ av person som kan reta upp en?

– Ja, om du är mottaglig för sådant så absolut. Men han har aldrig lyckats komma så inpå mig. Jag har aldrig blivit påverkad av något sådant.

”Väldigt besviken”

Titelmatchen mellan Jones och Cormier avgörs den 27:e september. Gustafsson berättar om sin reaktion när han förstod att han inte skulle få kliva in i oktagonen för revansch mot Jones.

– Jag var väldigt besviken. En match mot Jon Jones är något jag verkligen vill ha. Det vet alla, alla vill se den matchen. Det var verkligen ett bakslag, säger Alexander Gustafsson.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.