Lyckad Rangers-debut av Kalle

Uppdaterad
Publicerad

Karl Svensson tog direkt plats i Glasgow Rangers mittlås i den skotska ligapremiären. Rangers vann borta mot Motherwell med 2-1.

-Det kändes ganska okej, men det var annorlunda än hemma i allsvenskan. Det är mycket mera fysik, det är tuffa tag och det blåstes inte så mycket, så det gäller att vänja sig, säger Svensson.

Rangers tog ledningen redan i den åttonde minuten genom Libor Sionko och hade bud på fler mål men Thomas Buffel stod i vägen.

Motherwell kvitterade lite oförtjänt i början av den andra halvleken genom Phil O'Donnell innan Dado Prso satte dit matchavgörande 2-1 i den 65:e minuten.

Under lördagen vann huvudkonkurrenterna Celtic med 4-1 över Kilmarnock.

-Här gäller det att vinna varje match, både hemma och borta, annars är det ingen som är nöjd, så det var skönt, säger Svensson som bildade mittbackspar ihop med fransmannen Julien Rodriguez.

Marcus Björling och TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.