Foto: TT Nyhetsbyrån

Magnus Haglund ny Elfsborgtränare

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Haglund tar som väntat över som tränare för Elfsborg efter Klas Ingesson.

Han presenterades under dagen på en presskonferens på Borås Arena.

– Det har varit en jobbig tid, men idag är en bra dag för Elfsborg. Det känns både bra och rolig på alla sätt att Magnus Haglund har tackat ja till att komma hem till Borås och vår förening, sa Elfsborgs ordförande Bosse Johansson på presskonferensen.

Magnus Haglund:

– Jag hade samtal med Klas på slutet flera gånger och utifrån de samtalen så uppmanade Klas mig att ta jobbet efter honom, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Det är en ära att komma efter Klas och en ära att få komma tillbaka till en klubb och stad som jag tycker väldigt mycket om. Men egentligen hade jag inte velat bli aktuell för jobbet för de hade inneburit att Klas hade varit frisk och stark och det är det som vi alla helst hade önskat.

Magnus Haglund slutade som tränare för Elfsborg för tre år sedan och har skrivit ett fyraårskontrakt med klubben.

– Målsättningen inför nästa säsong är att vi ska vara den främsta utmanaren till de tre största klubbarna, Malmö FF, IFK Göteborg och AIK, säger Haglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.