Foto: TT Nyhetsbyrån/Sydafrikanska landslagets officiella Twitter

Mahlangu stängs av från landslaget – för all framtid

Publicerad

May Mahlangu stängs av från det sydafrikanska fotbollslandslaget – för all framtid.
Anledningen är att han har nobbat lagets kommande kvalmatcher till afrikanska mästerskapen.
Det meddelar ”Bafana Bafana” på Twitter.

May Mahlangu, som i år gjorde 5 mål på 23 allsvenska matcher för IFK Göteborg, stängs av på livstid från det sydafrikanska fotbollslandslaget, meddelar landslaget på Twitter.       

Anledningen: Han har tackat nej till  det ”Bafana Bafanas” två kommande kvalmatcher till det afrikanska mästerskapet, mot Sudan och Nigeria.                    

”Inte acceptabelt”    

– Han är avstängd från framtida kallelser. Det finns inget behov av några disciplinära förhör. May kommer inte att kallas till ”Bafana Bafans” matcher framöver, säger det sydafrikanska fotbollsförbundets vd Dennis Mumble, enligt kickoff.com, och fortsätter:

– Det här borde sända ett klart budskap att förbundet inte tolererar individer som inte tar landslagsuppdrag allvarligt.

Mahlangu tackade nej för att han känner sig sliten och i behov av vila, och har efter det mötts av stor besvikelse och ilska i Sydafrika. Nu meddelar landslaget alltså att han aldrig mer kommer att få spela i landslaget.

– Det är inte acceptabelt för en spelare att snacka om att han är sliten när han måste representera landslaget, sade förbundskaptenen Shakes Mashaba tidigare i dag.

– Vi ska följa upp detta och gå till botten med det och jag kan bara hoppas att folk vill förstå varför dessa spelare inte kallas till landslaget igen.

I Sverige sedan 2008

Även Sibuiso Vilakazi har tackat nej till landslaget, men han har ännu inte stängts av.

Mahlangu har spelat i Sverige sedan 2008 och har representerat såväl Helsingborg som Hässleholm. Han kommer att spela i någon annan klubb nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer