Foto: TT Nyhetsbyrån

MFF svenska mästare

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF säkrade SM-guldet när de besegrade Elfsborg med 2-0 efter två mål av matchhjälten, och tillika hemvändaren, Guillermo Molins.

1-0 sattes i 36:e minuten – ett hårt och välplacerat skott rakt upp i nättaket. I 74:e kom tvåan när han elegant chippade bollen över Elfborgs målvakt.

– Det kommer inte bli någon film på bussen, det kommer bli kaos. Jag är så tacksam och glad över att vi kunde vinna i dag och ta guldet, säger Molins till C More Sport.

Allsvenskan 2013

Molins kom tillbaka till Malmö FF i somras efter en misslyckad sejour utomlands.

– Det har varit tufft och det var bäst att vända hemåt och få vara med och fixa guldet. Rikard trodde på mig, liksom jag själv, säger Molins.

MFF ägde matchen och hade de vassaste målchanserna. De tog kommandot direkt och lät aldrig Elfsborg få någon farlig chans att beröva dem guldchansen.

När matchen blåstes av stormade de cirka 4000 ditresta supportrarna planen och firade klubbens 17:e SM-guld. MFF innehar nu näst flest guld i allsvenskan efter IFK Göteborg.

De tio senaste SM-vinnarna i herrallsvenskan i fotboll:

2013: Malmö FF.

2012: Elfsborg.

2011: Helsingborg.

2010: Malmö FF.

2009: AIK.

2008: Kalmar.

2007: IFK Göteborg.

2006: Elfsborg.

2005: Djurgården.

2004: Malmö FF.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet