Malmö straffvann seriefinalen

Det var formstarka Malmö som gick segrande ur striden i seriefinalen mot Västerås. De vann med 3-2 efter straffar och tog sin åttonde raka seger.

– Vi visste att det skulle bli jämnt. Västerås var bättre i första men vi kommer bättre in i det i andra och tredje perioden så jag tycker att vi förtjänar vinsten, säger Redhawks-tränaren Mats Lusth till Viasat Hockey.

Tvåan Malmö gästade tabellettan Västerås och gästerna vände underläge två gånger om i matchen. I mitten av andra kvitterade Frederik Storm till 1-1 och i början av tredje satte Brian Ihnacak 2-2 – vilket stod sig perioden ut och matchen fick avgöras på straffar.

Hockeyallsvenskan 2013-2014

Där blev det till sist Redhawks som tog med sig extrapoänget. Malmö har nu elva poäng ner till fyran Djurgården och är i teorin klara för kvalserien med fyra omgångar kvar. Det är även Västerås som har tolv poäng till Djurgården.

Djurgården som tog sin femte raka seger i kväll när de besegrade Björklöven med 2-1 på bortais. De har nu bara tre poäng upp till trean Karlskoga som innehar den sista kvalserieplatsen.