Malmö vann svängigt bottenmöte

Från storförlust till storseger.

Malmö tog både revansch och viktiga poäng då man vann nykomlingsmötet i SHL-ishockeyn borta mot Karlskrona med 7-4 (1-0, 4-3, 2-1).

Såväl Karlskrona som Malmö kom till spel med nästan snarlika ryggsäckar från de sju första matcherna. Lagen hade tagit lika många poäng, gjort lika många mål och intagit tabellens två nedersta platser. Trots den tidiga timmen på säsongen var matchen viktig. En möjlighet att skaffa sig lite arbetsro i stället för att vara ensam jumbo i poängbehov för att inte börja sladda i tabellen.

Karlskronas tränare Per Hånberg, som innan nedsläpp mottog Hockeyjournalisternas kamratförenings pris som årets tränare säsongen 2014-2015, fick inledningsvis se sitt lag skapa något fler målchanser än motståndaren men det var Malmö som gjorde första periodens enda mål.

Efter paus skulle det komma mera av just varan mål. Mycket mera.

Målfest

I början av andra perioden inleddes nämligen en sällan skådad målfest när Malmö utökade sin ledning. Men Karlskrona gav inte slaget förlorat där. När Kristoffer Söder, som spelat i klubben ända sedan division 1-tiden, sköt in sitt första SHL-mål i karriären betydde det reducering och Filip Cruseman stod för en kvittering.

Och så höll det på. Försvarsspelet ute på isen var för ett tag närmast obefintligt och det gjordes sju mål på lite mer än tio minuter. Malmö målade mest och efter femte insläppta målet bytte Karlskrona ut målvakten Linus Fernström till förmån för Patrick Gailbraith.

Så småningom började skeendet återgå till det mer normala där man får jobba för att skapa chanser och göra mål. Karlskrona var i störst behov av att anfalla medan Malmö tack vare sin ledning kunde välja sina tillfällen att gå framåt.

Karlskrona hade inte förmåga som räckte denna kväll och Malmö kunde ta säsongens andra seger och få skön revansch efter debaclet senast mot Linköping.