Malin Levenstad Foto: TT Nyhetsbyrån

Malmös lagkapten klar för AIK

Uppdaterad
Publicerad

Malin Levenstad tog SM-guld i höstas. Nu flyttar Malmös lagkapten till AIK. Den damallsvenska nykomlingen lånar mittbacken till och med den sista juni.

Det är Levenstad själv som tagit initiativ till att hon blir utlånad.

– Jag har varit särbo i flera år nu. Det behövs att vi är tillsammans. Jag behöver inte fler resdagar, utan måste se allt i ett större perspektiv, säger 25-åringen till Sydsvenskan.

– Det är nog alltid svårt med distansförhållanden, oavsett vilket jobb man har. Det är klart att allt blir annorlunda när man får bo tillsammans.

Levenstad har spelat nio säsonger i Malmö och har även hunnit med att spela åtta landskamper. Frågan är om det hade blivit någon utlåning om Malmö gått vidare i Champions League.

– Det är svårt att säga – fast nej, beslutet var egentligen taget, säger hon.

– Det är tre delar som gör Malin till en optimal spelare i AIK 2014: erfarenheten från spel på högsta nivå, ledaregenskaper och en toppspelare i sin position. När möjligheten fanns att hitta den här lösningen med Malin och LdB FC Malmö så var inte beslutet speciellt svårt, säger AIK:s tränare Mattias Eriksson till Solnaklubbens hemsida.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.