Foto: TT Nyhetsbyrån

Ericsson kan missa F1-lopp

Uppdaterad
Publicerad

En maktkamp skakar Marcus Ericssons F1-stall.

Nu kan han missa nästa VM-lopp.

– Det har varit väldigt turbulent, säger Ericssons rådgivare Eje Elgh.

Problemen fortsätter för Marcus Ericssons F1-stall Caterham. En av stallets underleverantörer är begärd i konkurs, och nu är det osäkert ifall de kommer att köra nästa helgs lopp i USA.

– Alla är redo åka till Austin, men problemet är att om förvaltarna inte ändrar sig kan det bli svårt, sade stallets rådgivare Colin Kolles på en presskonferens i går.

Formel 1

”Bara att trycka på knappen”

Det har varit planerat att Caterhams bilar ska flygas till USA i helgen. Men det är alltså osäkert ifall det blir så.

– Flygs de inte över, ja då blir det antagligen inget. Men löser de förra ägarna och de nya ägarna problemen är det egentligen bara att trycka på knappen. Allting är förberett, säger Eje Elgh till viasatsport.se.

Anställda utlåsta

Problemen rör till stor del en maktkamp mellan de gamla och nya ägarna. De nya ägarna ankalgade i går säljaren Tony Fernandes för att de inte ska ha uppfyllt sn del av det avtal som skrevs när stallet såldes i somras, och har kopplat in advokater som ska granska affären. Anställda var i dag utlåsta från stallets fabrik.

– Det vore en sak om det vore en maktkamp om pengar, men det här verkar nästan vara en maktkamp om skulder, säger Eje Elgh.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet