Marine Le Pen attackerar Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

Ursäkten till det franska folket räcker inte. Den franske idrottsministern Patrick Kanner vill att Zlatan Ibrahimovic också ber domaren om ursäkt.
Högerextrema Nationella frontens ledare Marine Le Pen går ännu längre.

– Den som tycker att Frankrike är ett skitland kan åka härifrån, så enkelt är det, säger Le Pen enligt franska Europe1.

Ibrahimovic gjorde två mål, bland annat ett på straff, när PSG trots det förlorade mot Bordeaux med 2-3. Efter matchen var svensken inte nådig i sina kommentarer.

”Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG”, sade Ibrahimovic.

Kräver ursäkt

Idrottsministern Kanner krävde en ursäkt av svensken och ursäkten kom omgående genom PSG:s presstjänst. Ibrahimovic sade att uttalandena inte riktades mot Frankrike eller fransmännen: ”Jag pratade om fotboll och inget annat... jag accepterar inte att domaren inte följer reglerna... Jag vill be om ursäkt om folk har tagit illa upp.”

Kanner godtog först ursäkten: ”En välkommen ursäkt från en stor mästare”, skrev han på Twitter. Men senare sade han till radiostationen RTL, uppger l'Equipe, att han inte är nöjd förrän Ibrahimovic bett matchens domare Lionel Jaffredo om ursäkt. Ministern menar att det skulle kunna statuera exempel om Ibrahimovic klarar sig undan utan att be domaren om ursäkt. Kanner vill inte se att idrottare går mot attack mot domare för att sedan strunta i att be om ursäkt.

– Det vore väldigt olyckligt, säger han.

Domarkåren i chock

Den franske domarbasen Eric Borghini säger till l'Equipe, som kvällstidningarna tagit del av, att domarkåren är i chock.

– Jag kan förstå hans frustration efter en förlust men det rättfärdigar inte sågningen.

Ibrahimovic riskerar avstängning för sitt uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Franska ligan 2014-2015

Mer i ämnet