Markus Larsson efter superåket: ”Känns bedrövligt”

Uppdaterad
Publicerad

Markus Larsson var näst snabbast i det andra åket, men hans misstag från första gjorde att han fick nöja sig med en sjundeplats. ”Det känns brutalt tungt”, säger 36-åringen.

Markus Larssons miss från det första åket blev ödesdigert. Inför det andra åket låg han på tolfte plats, 1,77 sekunder efter ledande Marcel Hirscher, och han gjorde ett riktigt superåk som körde upp honom till sjunde plats – 45 sekunder från pallen och en sekund från segern.

– Det känns bedrövligt just nu. Det är svårt, jag sumpade det i det första åket, det går inte att ligga 1,77 efter till andra åket. Det som hände i slutet av första är brutalt tungt, säger han.

Alpina VM

”Kom för att ta medalj”

– Jag är tvungen att ta mycket varje bit ner och ösa järnet. Jag gör ett väldigt bra åk. Jag är väl 45 hundradelar från pallen och har en sekund till seger, men jag ligger 1,77 efter efter första så det känns väldigt tungt, fortsätter han.

Finns det något positivt som du kan ta med dig?

– Jag kom inte hit för att ta med mig positiva känslor, utan jag kom för att ta medalj. Det fixade jag inte.

”Får nästan lite tårar”

SVT Sports expert Anja Pärson lider med Larsson efteråt.

– Jag får nästan lite tårar. Man ser hur tufft det blir för honom, det här är hans sista mästerskap och han gav bort det i första, tyvärr på en miss. Han hade medaljen i kroppen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet