Foto: Scanpix

Mästaren Hellner kör inte sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Världsmästaren Marcus Hellner kör inte sprinten i VM i Val di Fiemme trots succén i Holmenkollen 2010.

-Den går i klassisk stil och det är inte min starkaste gren. Jag ser mest fram emot 15 kilometer fristil, säger han till SVT Sport.

Hellner hoppas att kunna ladda upp bra med Tour de Ski för att sedan slå till på favoritdistansen där målet är att slåss om medaljerna. Kanske även guld.

-Jag vill ta revansch för OS och vill gärna lyckas på den distansen. Det handlar om sekunder, säger han.

Ingemarsdotter kör inte touren – Jönsson mot samma val

Någon som inte kommer att köra Tour de Ski är Ida Ingemarsdotter.

-Jag kommer inte att köra Tour de Ski som min grundplan ser ut. Det kommer att bli Kanada innan jul. Sen blir det fokus på VM. Det är fler sprinttävlingar i Kanada än vad det är i touren så då prioriterade jag Kanada, säger hon till SVT Sport.

Även Emil Jönsson är tveksam till Tour de Ski.

-Det finns antingen alternativet att träna hårt och ladda för VM eller så hoppar man över några tävlingar innan och tränar då. Jag har inte bestämt mig helt än, men jag lutar åt att hoppa över Tour de Ski och ladda för VM som är det stora i år, säger Jönsson till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.