Foto: Bildbyrån

Matchstraffet som avgjorde

Uppdaterad
Publicerad

Oscar Fantenbergs matchstraff blev matchavgörande för Luleås vändning. Karl Fabricius var den som blev tacklad. Då rasade Joel Lundqvist – som direkt fick sig en reprimand från Fabricuis:

”Han borde ha fokuserat på att avsluta matchen”, tycker Fabricius.

I bland är det enkelt att hitta matchavgörande situationer. I CHL-finalen mellan Luleå och Frölunda var det matchstraffet som Frölundas Oscar Fantenberg åkte på i den tredje perioden. Hans tackling på Karl Fabricius gillades inte av domarna.

I det läget stod det 2–1 till Frölunda.

CHL 2014-2015

När Fantenbergs femminutare var över stod det 3–2 till Luleå.

Karl Fabricius spelade alltså en stor roll i vändningen.

– Det blev så, tyvärr på ett speciellt sätt.

– Jag tror inte att det är en så ful tackling egentligen, utan hans klubba kommer på min tandrad. Och tänderna fick sig tryckar, så de sitter väl inte helt rätt. Det gjorde ont, därför jag ligger kvar. Jag tycker den är ganska solklar.

Frölundakaptenen Joel Lundqvist var upprörd på Fabricius i matchens slut.

– Det är inte lämpligt att citera, men han var frusterad. Han kanske skulle fokusera på att avsluta matchen. Det var inte kört för honom.

Vad Joel Lundqvist sade?

– Jag tycker att han är patetisk, sade han till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

CHL 2014-2015

Mer i ämnet