Maze stoppade österrikisk trippel

Uppdaterad
Publicerad

Österrike, Österrike och Österrike. Det satte slovenskan Tina Maze stopp för när hon tog hem sin tredje (!) medalj i VM i Vail/Beaver Creek. Denna gång i superkombinationen.

– Jag är helt slut i dag och det var väldigt varmt. Dessutom ett tufft störtlopp i morse men nu får jag äntligen återhämta mig lite, säger en trött men glad Tina Maze efter sitt andra guld i VM.

Så här långt, VM-drottning. Två guld och ett silver på tre försök. Tina Maze gled över mållinjen 22 hundradelar före österrikiskan Nicole Hosp. Maze hade dock en del problem och tappade tid genom hela sitt åk.

Alpina VM

– Det var löst före i dag. På skuggpartiet var det helt okej, men längre ner var det lite moddigt. Jag gjorde mitt bästa, säger Maze.

– Hon tog det lite lugnt i branten men sedan tycker jag också att hon inte släppte på i den nedre delen heller, säger Pernilla Wiberg.

Michaela Kirchgasser lyckades med ett perfekt slalomåk och hade inga problem att ta bronspengen före landsmaninnan Anna Fenninger. Kathrin Zettel fick inte till det och slutade till sist sexa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet