Välkända sportjournalisterna Lasse Granqvist och Tommy Åström minns Tommy Engstrand med värme. Foto: Bildbyrån

Mediaprofilerna om Tommy Engstrand – ”Hjärtat ska vara med”

Uppdaterad
Publicerad

Flera av landets mest välkända sportjournalister minns Tommy Engstrand med värme, och som en läromästare med stor inlevelse.

På Twitter skriver bland annat Lasse Granqvist:

”Vilket språk! Vilken drivkraft! Och vilken passion!”

Flera media- och sportprofiler uttryckte sin sorg och sina minnen efter Tommy Engstrands bortgång under söndagskvällen.

Här följer några mediaröster från Twitter, från några av Tommy Engstrands tidigare kollegor vid bland annat Radiosporten.

Lasse Granqvist

”Tommy Engstrand. Journalisten som gav så mycket till alla oss idrottstokar. Vilket språk! Vilken drivkraft! Och vilken passion!

”Du måste låta pumpen vara med” sa han. Hjärtat ska vara med. Det äkta engagemanget. Tack Tommy. För tipset. Och för att du levde som du lärde”.

Tommy Åström

”Tommy Engstrand död. Svårt att ta in. Den största av förebilder för en 8-årig grabb lyssnandes till Sportextra på 80-talet. Senare älskvärd mentor & vän. ”Pumpen måste vara med”. Sa han alltid till oss yngre sportreportrar. Ska alltid minnas och förvalta Tommy Engstrands hjärta”.

Ola Wenström

”Tommy Engstrand. Du ansvarade för uttagningen och en del av utbildningen som tog mig in i yrket, hösten 1989. Du gav mig några av de bästa råden då och några av de finaste orden sen. Lovar att försöka förvalta språket, skärpan och värmen. Tack!”

Robert Perlskog

”Ingen enda människa har betytt så mycket för mitt yrkesliv som Tommy Engstrand. Tog mej under sina vingar tidigt 80-tal på Radiosporten. Det första han gjorde var att skicka mej till talpedagogen...

Och humor hade han också, den jäkeln. Blir saknad”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.