Cristiano Ronaldo. Foto: Bildbyrån

Medier: Cristiano Ronaldo på väg bort från Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo är på väg till italienska Juventus, det skriver flera medier. Serie A-klubben sägs erbjuda Real Madrid över en miljard för 33-åringen.

Den portugisiske lagkaptenen Cristiano Ronaldo är en av världens bästa fotbollsspelare men fick lämna den pågående VM-turneringen i Ryssland redan i åttondelsfinalen efter att Portugal förlorat mot Uruguay.

Inom klubblagsfotbollen representerar anfallaren Real Madrid sedan 2009 och har sedan dess vräkt in mål för klubben. De senaste tre åren har han varit en starkt bidragande orsak till att Real vunnit Champions League – och därmed kunnat titulera sig Europas bästa klubblag. Men nu kan förhållandet mellan stjärnan och huvudstadslaget närma sig ett slut.

Den italienska storklubben Juventus sägs vara på jakt efter portugisens tjänster och en övergång är nära enligt flera medier, bland andra italienska Tuttosport och brittiska BBC.

Rykten tidigare

Det här är inte första sommaren, då klubbarnas övergångsfönster är öppet, som Ronaldo ryktats vara på väg bort från Madrid-klubben. Tidigare har spekulationer om ny klubbadress setts som ett sätt för honom att kunna förhandla fram ett bättre kontrakt med högre lön, men den här gången kan det vara annorlunda.

Under en tid har det nämligen rapporterats om en spricka mellan storstjärnan och Real Madrids president Florentino Perez och den senare har inte lika ihärdigt som tidigare dementerat rykten som placerat Ronaldo i en ny klubb.

En eventuell övergång skulle enligt BBC landa på en kostnad motsvarande runt en miljard svenska kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.