Messi spydde och missade guldet

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi hade sin stora chans till att vinna allt – att bli lika stor som Maradona. Men Argentinas stjärna var osynlig i VM-finalen när det gällde som mest.

Lionel Messi har varit en av Argentinas bästa spelare i turneringen och gjort fyra mål.

Han blixtrade till några gånger i första halvlek men sedan försvann den fyrfaldige Ballon d'Or-vinnaren ur matchbilden allt mer. Och en bit in i första halvlek böjde han sig ned och kräktes på planen. Det har hänt honom flera gånger tidigare, skriver AP. Både med klubblaget Barcelona och med landslaget, men läkarna har inte hittat felet.

Fotbolls-VM: Final

Men Messi fortsatte att spela resten av matchen och förlängningen. Han fick mindre och mindre utrymme av tyskarna till att kunna skjuta hem guldet till Argentina. I den tredje tilläggsminuten i den andra förlängningskvarten försökte han en sista gång på frispark. Men skottet gick över.

Direkt efter finalen utsågs han till turneringens mest värdefulle spelare. Men glädjen fanns inte där och han snabb med att lämna podiet.

Diego Maradona var en av Argentinas stora hjältar vid landets senaste VM-guld 1986. Lionel Messi hade sin stora chans 2014, men Mario Götze förstörde hans dröm med förlängningsmålet som skickade guldet till Tyskland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Final

Mer i ämnet