Foto: TT Nyhetsbyrån

Modin tog silver i dramatisk final

Publicerad

Zebastian Modin följde upp sitt brons på distans med att ta silvret i sprinten. Storfavoriten Brian McKeever jobbade sig upp till seger trots ett fall i början av loppet.

– Det är sjukt. Det här är så mycket mer värt än medaljen i måndags. Det är ju det här med sprinten jag satsat på hela året. Det är ovärderligt, säger Modin till SVT Sport.

Modin, som är helt blind, gick ut 32 sekunder före de andra tre, som har viss procents syn, i finalen i det ymniga snöfallet.

I den första kurvan föll storfavoriten Brian McKeever, som hamnade sist. Trots det var han ikapp Modin vid ingången av upploppet och tog guldet ganska klart.

Guiden trodde på guld på slutet

Med det tidiga fallet på storfavoriten Brian McKeever öppnade det sig ordentligt för Zebastian Modin. Hans guide Albin Ackerot hoppades på seger in mot stadion.

– Jag såg att Brian var långt bakom och att vi hade chansen, säger Ackerot.

När kanadensaren närmade sig för snabbt så försökte svenskparet köra taktiskt.

– Vi försökte stänga till men de gick vid sidan. Vi hade behövt vara längre fram, funderar Ackerot.

Modin var ett enda stort leende och njöt av sitt silver.

– Det gick ju tio sekunder snabbare än i semin, ett bra lopp. Nu ska det bli skönt med två dagars vila säger Modin, som petade in en vilodag under gårdagen då han avstod skidskyttet över 12,5 km.

Dagens sprint var mycket krävande med fokusering under fyra timmar för att klara kval, semifinal och final. Modin var trea i både kvalet och semin innan han kom ett hack högre upp i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Paralympics

Mer i ämnet