Foto: TT Nyhetsbyrån

Slutkörd Modin sexa på 10 km fritt

Uppdaterad
Publicerad

Den trefaldige medaljören i Sotji, Zebastian Modin, avslutade Paralympics

med att bli sexa på 10 km fritt.

Modin gjorde sin femte start i spelen och såg slutkörd ut. Han var seg ut från starten och bara tia vid den första mellantiden. Han var femma som bäst vid en mellantid innan han gick i mål som sexa.

Brian McKeever, som har viss procents syn, vann sju sekunder före helt blinde (precis som Modin) Stanislav Tjokhlaev. McKeever körde i från flera av sina guider och hade 23.18 i ren åktid – att jämföra med Tjokhlaevs 26.55.

Paralympics 2014 längdskidor

I den sista backen hade dåvarande guiden Graham Nishikawa, som deltog i sprinten i den vanliga världscupen i Lathits för ett par veckor sedan, svårt att hänga med kanadensaren.

– Jag försökte köra snabbare än ryssen på det sista varvet men kroppen kändes inte bra. Krafterna börjar ta slut och det ska bli skönt att få vila nu, säger McKeever som tog sitt tionde paralympiska guld till SVT Sport vid ett soligt Laura skidstadion.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics 2014 längdskidor

Mer i ämnet