Bekräftat: Modo sparkar Anders Forsberg

Uppdaterad
Publicerad

Modo sparkar tränaren Anders Forsberg. Nu tar Per-Erik ”Perra” Johnsson över tränarjobbet i krislaget.

Johnsson har varit tränare för fyra klubbar i elitserien/SHL: Färjestad, Skellefteå, Timrå och AIK där han fick sparken. 56-åringen kommer senast från Färjestad där han varit ungdomstränare.

– De sportsliga resultaten har inte motsvarat förväntningarna och de förändringar vi gjort så här långt i jakten på slutspelsplats har inte fullt ut gett önskad effekt. Vi har därför beslutat att skriva kontrakt med Per-Erik Johnsson som är en erkänt skicklig ledare som vi tror kan ge laget en nytändning, säger Modos general manager Per Svartvadet till klubbens hemsida.

SHL

”Roligt samtal”

Redan i går kväll, efter jumbolagets förlust hemma mot Skellefteå (3-6), började det gå rykten om att Forsberg fått sparken. I dag gick Värmlands Folkblad och Ö-viks Allehanda ut med uppgiften om att ”Perra” Johnsson tar över Modo. Vilket SHL-klubben bekräftade vid 15-tiden.

– Det var ett roligt samtal och intressant direkt när Per Svartvadet hörde av sig med en förfrågan och efter det gick det snabb, säger Per-Erik Johnsson till hemsidan.

Forsberg kvar i organisationen

Anders Forsberg fick även sparken från sitt förra tränarjobb, i Skellefteå. Han kommer dock att vara kvar i Modos organisation ”men inte i det dagliga arbetet med senior- eller juniorlag”, skriver klubben.

På tisdag tar Modo emot nästjumbon Brynäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet