Mohamed Bangura (i mitten) jublar efter ett mål mot Djurgården. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Bekräftat: Mohamed Bangura tillbaka i AIK

Uppdaterad
Publicerad

I dag bekräftades att anfallaren Mohamed Bangura återvänder till AIK.

Bangura kom till AIK 2010 och blev snabbt en publikfavorit. Följande år gjorde han sju mål på 20 matcher innan han skrev på för Celtic. Den skotska storklubben lånade ut honom till Elfsborg 2013.

– Jag är mycket glad över att få möjligheten att tillhöra AIK igen. Jag har insett att jag gjorde många AIK-supportrar ledsna när jag gick på lån från Celtic till Elfsborg, och det gjorde ont att se AIK-supportrar ledsna. Jag har blivit lite äldre och lite klokare, och därför har jag tecknat avtal med AIK igen. Mitt huvudsakliga fokus är nu att lägga all min kraft på att förbereda mig och laget för att vinna titlar med AIK, säger den 25-årige Sierra Leone-anfallaren till aik.se.

Allsvenskan 2014

– AIK har värvat en spelare som har kvaliteter som gör skillnad i den delen av tabellen där vi vill tävla. AIK har värvat en spelare som tydligt visat att han är medveten om vilken klubb han kommer till och vilka krav hans historia ger, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Banguras kontrakt gäller till och med 2016, med en option på 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet