• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Damian Lillard. Foto: TT

NBA-stjärnans succé – tangerade sitt eget klubbrekord

Uppdaterad
Publicerad

Portland Trail Blazers vann med 133–112 över Minnesota Timberwolves. Stor segerhjälte blev Damian Lillard som satte elva trepoängare och tangerade sitt eget klubbrekord.

I segermatchen ledde Portland Trail Blazers som mest med 27 poäng och Portland vann till slut med 133–112 över Minnesota Timberwolves. Damian Lillard stod för 38 poäng i matchen och tangerade sitt eget klubbrekord i grundserien då han satte elva trepoängare – trots att han inte spelade i fjärde perioden.

– Jag visste inte hur många treor jag satte. Jag bara sköt. Men jag visste att jag var på tvåsiffrigt och att jag satte många treor, säger Damian Lillard enligt AP.

Stjärnan satte elva av 17 trepoängsförsök men nådde inte upp till sitt eget rekord på tolv trepoängare som han satte i en slutspelsmatch mot Denver Nuggets förra året. Det här var tredje gången som han gjorde elva trepoängare i grundserien och är med näst bäst efter Golden State Warriors Stephen Curry som har gjort det tolv gånger. Hans lagkamrat Klay Thompson har rekordet för antalet gjorda trepoängare i en match, 14 stycken.

Damian Lillard kom tillbaka från skada i början av december och i de fyra senaste matcherna har pointguarden snittat 33,7 poäng per match.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
LeBron James: ”Jag gillade Grant mycket – han var en cool snubbe” Foto: AP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.