Foto: Scanpix

Niggli överlägsen i långdistans-EM

Uppdaterad
Publicerad

Simone Niggli, Schweiz, fullkomligt krossade allt motstånd i långdistansfinalen i orienterings-EM i Dalarna.

-Det gick väldigt bra i dag. Jag njöt verkligen, säger Niggli som var hela fyra minuter före Tatiana Ryabkina, Ryssland. Den 17-faldiga världsmästaren vann även medeldistansen i går.

-I går hade jag inte den bästa starten så jag tog det ganska lugnt i början i dag. Sen ökade jag när det var enklare orientering, det var en väldigt bra taktik.

Orienterings-EM 2012

Faktum var att prispallen såg ut nästan exakt som efter medeldistansen. Enda skillnaden var att Ryabkina bytte plats med gårdagens silvermedaljör Minna Kauppi, Finland.

Supertalangen Tove Alexandersson, 19, gjorde ett imponerande lopp och slutade fyra, 1.13 från bronset. Fjolårets VM-segrare Annika Billstam blev femma.

Norges Olov Lundanes, som vann medelguldet i går, vann herrarnas långdistans före Matthias Merz, Schweiz. Valentin Novikov, Ryssland, knep bronset. Bäste svensk var Johan Runesson på 18:e plats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orienterings-EM 2012

Mer i ämnet