Foto: Scanpix

0-0 – Hamréns nya melodi

Uppdaterad
Publicerad

Målvakten Kristoffer Nordfeldt var ljuset i en mörk tillställning mot Slovakien som slutade 0-0 på en dålig plan – något svenskarna inte var sena att framhålla.

– Det går inte att spela på en sådan här plan. Det blev inget finlir, men vi försökte och vi kämpade, säger Erkan Zengin till SVT Sport.

– Du kan hämta hit Messi eller Cristiano Ronaldo – du skulle inte känna ingen dem. Planen ska vara riktigt bra för att man ska kunna visa sin kvalitet, fortsätter A-landslagsdebutanten, som tillsammans med Kristoffer Nordfeldt var Sveriges bäste spelare och närmade sig A-startelvan.

Kristoffer Nordfeldt stod stadigt på den tuviga och gropiga gräsmattan när han försökte tona ner sin insats där han räddade Sverige från förlust.

– Det kändes lite som min riktiga debut, säger Nordfeldt till SVT Sport efter matchen.

Första stora målchansen i 90:e minuten

Men det var en trist match, där ett B-betonat Sverige skapade blott en målchans under hela matchen. Det var när Jimmy Durmaz kom fri i den sista ordinarie matchminuten.

– Trits att förutsättningarna är som de är, det är svårt att spela fotboll – vi har många lirare, färre krigare, säger Hamrén.

Däremot hade Slovakien, som förlorat sju av de tio senaste matcherna, flera farliga chanser. Nordfeldt frilägesräddade bland annat genom att gå ut och göra sig stor och täcka av vinkeln med kroppen och han var vass på en nick från nära håll i första halvlek.

Matchen spelades på ett litet stadion inför några tusen åskådare i kylan, ungefär som som försäsongsmatch för ett allsvenskt lag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.