Norrköping pressar AIK i toppen

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping vägrar släppa taget om guldstriden. Efter dagens 4-2-seger mot Östersund är man tre poäng bakom serieledarna AIK med en match mer spelad.

Det var en uppvisning av Simon Skrabb, Alexander Fransson och Simon Thern. Norrköping jagar ledande AIK och lyckades mala ner gästerna Östersund med kvickt anfallsspel och skarpa avslut.

– Nu hejar vi på Malmö FF och jag ska skicka ett sms till ”Mackan” (Markus Rosenberg). Vi håller alla tummar vi kan och förhoppningsvis kan Malmö störa AIK, säger Simon Thern till TT.

Östersund tog visserligen ledningen genom ett vackert vristskott av Tom Pettersson. Men Norrköping kan också skjuta. En minst lika ren träff kom från Alexander Fransson en kvart senare. Franssons andra mål i den blåvita tröjan efter återkomsten från Schweiz i somras.

Simon Skrabb låg bakom mycket av hemmalagets anfallsspel. Först passade han fram till Kalle Holmbergs ledningsmål (mål för femte matchen i rad), och efter paus stod han för en riktig delikatess.

Finländaren snurrade in en vacker helikopterpassning in i straffområdet. Thorarinsson tog emot och hakades upp av Noah Sonko Sundberg. Straff – som Lars Grogh Gerson gjorde 3-1 på.

När Simon Thern sedan mycket elegant prickskjöt in Pekings fjärde mål var matchen stängd. Hemmasupportrarna hyllade sitt lag och Norrköping fortsätter att utmana AIK om guldet.

– Vi har sagt att ska vi ha en rimlig chans måste vi gå rent. Nu har vi legat under i de två senaste matcherna, lyckats vända till seger och det stärker naturligtvis oss. Man växer, självförtroendet blir bättre och det känns riktigt bra inför avslutningen, säger Thern.

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

4 - 2

Östersunds FK logo

Östersunds FK

Östgötaporten, Norrköping
Publik: 8106
Domare: Mohammed Al-Hakim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.