Norrköpings vändning – fjärde raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Efter sex raka förluster har Norrköping Dolphins vänt på säsongen och tog ikväll fjärde raka segern när laget hemmabesegrade Jämtland Basket med 94-80.

– Det är galet skönt, att få spela hemma och med den här publiken, säger Anes Zekovic till SVT.

Norrköping har byggt om en del i laget inför i år och fick det inte att stämma inledningsvis. Inte nog med att de inte lyckades vinna matcher, dessutom kritiserades de importspelarna som hämtats in för att göra skillnad. Efter en match i november pratade tränaren Mikko Riipinen att han ville se mer av framför allt Jeril Taylor och Tyre Gathright.

De stod båda för 17 poäng i kvällens match, flest av samtliga i hemmalaget.

Anes Zekovic stod för 12 poäng och gjorde två tämligen enkla poäng i slutet av matchen där han hängde kvar i korgen och njöt av publikens jubel.

– Det var de två enklaste poängen för min del. Men det var galet sköt, att få göra det på hemmaplan framför den här publiken.

Att laget börjat hitta rätt har mycket att göra med att man lyckats bli mer av en enhet istället för bara individer.

– Vi har blivit bättre för varje dag och börjat spela för varandra. Vi har olika roller och alla är med på det. Det är nyckeln, vi kan dö för varandra.

Tung förlust för Jämtland som har haft det tufft med spelarfrånvaro under säsongen. Flera spelare är skadade och Jaan Puidet, som missat fyra matcher med en stukad tumme, ramlade på en isfläck och bröt en knoge.

Jämtland värvade en ny spelare till dagens match, australienaren Marshall Nelson, som stod för fyra poäng i matchen.

– Det har varit en rollercoster för oss i år. Många spelare in och ut och vi har mycket att jobba på, säger Jämtlands R.T. Guinn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.