Sondre Haga. Foto: Bildbyrån.

Norrmannen Sondre Haga tog storstilat hem finalen av X-trial

Publicerad

VM-föraren visade kyla hela vägen från kval till final. Bara landsmannen Ib Andersen kunde hota. Svenske europamästaren Eddie Karlsson har bytt spår till superenduro och extremenduro. Daniel Andréasson var nu ende svensk i finalen och körde till sig en meriterande tredjeplats. – Jag siktade på pallen och lyckades. Det här var riktigt kul, säger Andréasson.

Inomhusvarianten av trialsporten har bokstavligen blivit en höjdare på SM-veckan. 2.40 meter för att vara exakt den här gången.

Men trots bra försök var det ingen som lyckades komma ända upp på avslutningshindret ”väggen”

inför den exalterade publiken på Norrvalla.

I cykeltrialen fick publiken jubla över Joacim Nymann show. Överlägsne sverigeettan tog sin fjärde raka fullträff på SM-veckan.

– Fungerar allt som det ska är Joacim en av de absolut bästa i världen. Men då måste han minimera misstagen och inte bjuda in konkurrenterna i matchen, påpekade  SVT-experten Björn Levin.

Nymann hade chansen att avgöra i näst sista sektionen men misslyckades.

– Jag visste att de ändå skulle få svårt att ta mig i sista sektionen, konstaterade den glade vinnaren.

Viktor Hedin tog silver och Alexander Karlsson brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer