Kanadas Alex Harvey, Norges Petter Northug Sveriges Calle Halfvarsson på pallen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Norrmännen vill samarbeta med Halfvarsson

Uppdaterad
Publicerad

Vill Calle Halfvarsson hamna på pallen i Tour de Ski är det bäst att han samarbetar – med norrmännen. Nu sträcker Martin Johnsrud Sundby och Petter Northug ut en hand till svensken.

– Jag och Petter får prata med Calle och se om han tycker samma sak. Men jag tippar att Calle är intresserad av att komma på prispallen i Tour de Ski. Och då är det avgörande att hålla avståndet till Dario Cologna och Co där bakom, säger Johnsrud Sundby till Expressen.

Om tidsavstånden är ungefär desamma efter dagens klassiska 10 kilometerslopp väntar en av nyckeldistanserna i morgon – där hoppas norrmännen samarbeta med Calle Halfvarsson.

Tour de ski

– Jag tror faktiskt att det istället är viktigt att jag, Petter och Calle pratar ihop oss, säger Sundby och fortsätter:

– Om vi tre går ut ungefär samtidigt handlar det om att göra det så svårt det överhuvudtaget är möjligt för alla som jagar oss. Då måste vi alla inse att det kommer att löna sig att samarbeta.

Northug, som leder Tour de Ski inför dagens lopp, är inne på samma spår:

– Jag och Calle är i samma situation. Vi vill ha kontakt med Martin när torsdagens lopp startar. För Martn klarar vi inte av att åka i kapp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de ski

Mer i ämnet