50 000 norska fans till Falun

50 000 norrmän åker till Falun under VM – minst. Therese Johaug och co kan räkna med rejält stöd i Sverige. - Jag tror att stämningen blir väldigt bra, säger Johaug till SVT Sport.

Drygt 160 000 biljetter har sålts till upphaussade skid-VM i Falun, som inleds 18 februari. Svenskarna har köpt flest biljetter givetvis, men de norska åkarna kommer att ha ett jättestöd i spåret. Omkring 30 procent av biljetterna har sålts till Norge, vilket betyder omkring 50 000 just nu.

- Jag visste i alla fall att det skulle komma många, men det är kul att höra. Jag tror stämningen blir väldigt bra, säger Therese Johaug till SVT Sport.

"Väldigt mycket folk"

I tävlingarna i Östersund i helgen fick åkarna känna på hur det är att tävla i Sverige, och intresset var stort med bara dagar kvar till VM.

- Det var väldigt mycket folk och härlig stämning, så det var kul, säger Johaug.

Tror du att den svenska publiken hejar på både norska och svenska åkare?

- Ja, så blir det nog, säger hon.

- Det blir härligt med båda norska och svenska fans längs banan.

Själv hoppas norskan att kroppen ska kännas lite bättre under VM än i Östersund. De norska åkarna har nyligen varit på höghöjdsläger.

- Jag hoppas effekten av det kommer i veckan, säger hon.

Tältande norrmän trotsar kylan

Var bor då alla 50 000 norrmän under VM?

Falu-VM:s boendeansvariga Ulrika Back berättar i ett mejl att de hyrt stugor, husvagnsplatser, sovsalar - samt tältplatser.

"Det är definitivt inte alla nationer som uppskattar vintertältning som norrmännen gör ;) ", skriver hon.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.