Tucker Hibbert vann Pro Open i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanen Tucker Hibbert motsvarade förväntningarna under tävlingen Clash of Nations i Falun och vann Pro Open i stor stil.

Svenske hoppet Petter Nårsa kom tvåa och Logan Christian, USA, trea.

Amerikanen fick en kanonstart på finalen och lämnade snabbt övriga åkare efter sig.

Clash of Nations

–Det var fantastisk. Jag fick en bra start och var först till första kurvan. säger Tucker Hibbert till SVT Sport.

– Det var en stor fördel att nå första kurvan först och inte ha någon framför sig. Jag kunde hålla min linje och köra järnet och öka avståndet. Ett perfekt race, konstaterade Hibbert som i sista kvalet inför finalen kraschade skoter.

Tvåan i loppet var inte allt för nedslående öevr sin placering.

– Det här var ett roligt race och en bra tävling och jag gissar att rätt vinnare vann i dag, men jag kunde ligga bakom honom ett tag i alla fall.

Norsk Pro Stock-vinnare

Det blev norsk segrare i Pro Stock genom Martin Moland före förra årets vinnare Marcus Ogemar-Hellgren och Alexander Berglund på tredje plats.

Finalen fick startas om sedan Emil Hansson kraschat och loppet flaggats av. Hansson transporterades med ambulans med befarat bruten arm.

Moland var snabbast i starten och släppte aldrig ledningen och kunde knyta näven när han flög först över mållinjen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Clash of Nations

Mer i ämnet