NOTISER: Riquelme nobbar Maradona

Uppdaterad
Publicerad

FOTBOLL Den argentinske mittfältseleganten Juan Roman Riquelme nobbar landslaget och skyller på förbundskaptenen Diego Maradona: -Landslaget är ett avslutat kapitel för mig.

SPEEDWAY Kommunstyrelsen i Eskilstuna misstänker att Smederna lurat kommunen på pengar genom att sälja arenanamnet till ett företag utan att ha fått klartecken. Kommunen stoppar nu försäljningen för att utreda, skriver Eskilstuna Kuriren.

FOTBOLL Napoli sparkar sin tränare Eduardo Reja. Ny tränare blir förre förbundskaptenen Roberto Donadoni.

HANDBOLL Pelle Käll och Tomas Westerlund tar över tränarjobbet i H43 nästa säsong, uppger Sydsvenskan. Käll jobbar sedan december i klubben parallellt med jobbet i H65, som han nu lämnar. Westerlund är förbunds- kapten i Finland och tränare i Eslöv.

FOTBOLL Christian Wilhelmssons match med Al Hilal i Asian Champions League ställdes in i går på grund av kraftig sandstorm. Al Hilal skulle ha mött Saba Battery från Iran. Matchen kommer i stället att spelas i kväll, skriver persianfootball.com.

UTMÄRKELSE Bragdmedaljören Jonas Jacobsson har utsetts till medicine hedersdoktor vid Linköpings universitet, uppger SR Östergötland. Jacobsson har vunnit 16 OS-guld.

CYKEL Förre elitcyklisten Madeleine Lindberg Wall blir ny sportchef för cykellandslaget. Hon blir samtidigt förbundskapten för damlandslaget. Glenn Magnusson blir ansvarig för herrlandslaget.

ISHOCKEY Torontos Jonas Frögren skadade knät i matchen mot Edmonton i lördags. Enligt Torontos hemsida blir han borta från spel i en månad.

FOTBOLL Sveriges seger mot Österrike hade ingen effekt på FIFA-rankingen. På den senaste listan som kom i dag ligger Sverige kvar på 25:e plats. Nästa VM-kvalmotståndare Portugal är 10:e. Spanien toppar.

FORMEL1 Britten Lewis Hamilton har prisats av den engelska drottningen för sin VM-titel i F1. Hamilton fick träffa drottningen i går och ta emot en MBE-titel. -Jag var så nervös, säger Hamilton.

ORIENTERING Emil Wingstedt kommer inte att flytta hem till Sverige och Leksand i sommar som planerat. Anledningen är dels att familjen inte lyckats sälja huset i norska Halden, dels att familjen väntar tillökning.

ISHOCKEY Tomas Holmström gjorde i natt comeback för Detroit efter att ha missat 18 matcher på grund av sin bråckoperation. Pitesonen spelade elva minuter i segermatchen mot Phoenix (3-2 öt) i natt.

SKIDOR Robin Bryntesson och Lina Andersson tvingas lämna återbud till Trondheims VC-tävling. Både Andersson och Bryntesson är förkylda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.