Ny förlust för Modo

Uppdaterad
Publicerad

Olyckan fortsätter för krisande Modo. Tidigare i veckan åkte William Nylander tillbaka till Toronto, mot Färjestad kom ännu en förlust.

Modo som nu har åtta raka förluster hade ledningen i matchen hemma mot Färjestad efter att Joonas Nättinen gjort 1-0 i mitten av första perioden. Nättinen var sedan högst oturligt inblandad i Färjestads kvittering som kom först 15:27 in i andra perioden. Per Åslunds skott räddades då först av Modos målvakt Adam Reideborn men pucken studsade sedan på Joonas Nättinen och in i mål.

I andra perioden gjorde även Modos Donald Brashear ett byte som något oväntat resulterade i en utvisad Färjestadspelare. Ole-Kristian Tollefsen som åkte ut två minuter för charging var inte helt nöjd med vare sig domslutet eller Brashear.  

– Väger du hundra kilo och faller som en fluga så finns det inget mer att säga om det, sa Tollefsen till C More i paus.         

I tredje perioden spelade Modo ängsligt och med sju minuter kvar fick Milan Gulas läget. Ett otagbart handledsskott i nät bakom Adam Reideborn punkterade Färjestads vändning av matchen som slutade 1-2.

– Det är klart att det är surt återigen, vi blir lite fega och låter Färjestad pressa oss, sa Per-Erik Jonsson efter matchen till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.