Ny målsuccé för Steen

Uppdaterad
Publicerad

NHL:s främste målskytt – och tvåa i hela poängligan – är en svensk. Alexander Steen är just nu stekhet. – En speciell kväll för mig, helt klart, säger han till NHL.com.

29-åringen gjorde i natt två mål när St Louis förlorade på straffar mot Winnipeg, 3-4 (nu sju mål totalt).

Pappan Thomas Steen var en profil i just Winnipeg under karriären, och för sonen Alexander var det speciellt att möta laget borta för första gången.

NHL 2013-2014

– Det var riktigt kul. En speciell kväll för mig, helt klart. Men vi har ledningen med två mål sent i matchen och borde inte tappa poäng, säger han till NHL.com.

Steen är därmed uppe i elva poäng, tre bakom ledaren, Pittsburghs Sidney Crosby, och en poäng ner till näst bäste svensk, Henrik Zetterberg, Detroit. Dessutom har svensken – som är född i just Winnipeg – gjort sju mål, delad etta i ligan med San Joses Tomas Hertl. På 40 matcher förra säsongen gjorde Steen åtta mål.

Winnipegs Tobias Enström nätade för första gången den här säsongen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013-2014

Mer i ämnet