Foto: TT Nyhetsbyrån

Nya regler ska hindra en ny F1-katastrof

Uppdaterad
Publicerad

Formel 1 kommer att införa ändringar för att säkerställa att det sker en olycka i gen,  liknande den som drabbade Jules Bianchi i Tokyos GP förra veckan. Bianchi har fått svåra skallskador sedan han kraschade in i ett bärgningsfordon.

Internationella bilsportsförbundet diskuterar nu nya åtgärder för att förarna bromsar ner mer än de nu gör när det, som det gjordes i Tokyo, viftas med dubbla gula varningsflaggor.

– Vi vill samarbeta med alla team och förare att se till att vi kommer med goda, sunda och väl genomtänkta idéer, säger FIA-basen Charlie Whiting till BBC.

På lördag ska ett möte hållas mellan teamen för att hitta ett sätt att minska hastigheten vid liknande situationer. En konkret åtgärd som övervägs är att tvinga bärgningsbilaerna att bära ”kjolar” för att se till att det var omöjligt att komma in under dem.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.