Nannskog: ”Belgien måste spela aggressivt”

Uppdaterad
Publicerad

Belgien jagar kvittering i VM-kvartsfinalen mot Argentina i Brasília efter underläge 0-1 efter första halvleken. SVT Sport expert Daniel Nannskog inför avslutningen. – Belgien måste spela aggressivt kontrollerat i jakt på kvittering

Argentina har kopplat greppet i VM-kvartsfinalen mot Belgien och leder med 1-0 efter första halvlek. Daniel Nannskogs tankar efter första 45 minuterna:

– Lågt tempo jämfört med i går, Brasilien-Colombia. Argentina kontrollerar det riktigt bra efter ledningsmålet.

Fotbolls-VM: Belgien

Argentina tar ledningen med första skottet på mål. Vincent Kompany tappar bollen i mitten på Belgiens planhalva. Lionel Messi vrider och vänder och passar fram till Angel Di Maria. Gonzalo Higuain avslutar på halvvolly inifrån boxen.

– Det är ett kliniskt bra avslut, bestämt i bortre. Higuain visar att han är en riktigt vass målskytt. I Napoli, som vi är vana att se honom i Napoli.

Belgien är i brygga med 45 minuter kvar att spela. Daniel Nannskog inför andra halvlek:

– Belgien får vara på sin vakt. De måste spela smart. Värmen kommer också spela in. Det gäller att spela aggressivt kontrollerat i jakt på kvittering.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Belgien

Mer i ämnet