Olsson flög hem med brutet vadben

Publicerad

Landslagsdebuten var troligen bara några dagar borta.

Då bröt Kristoffer Olsson vadbenet.

Efter bara en träning lämnade han vinterturnén.

Vad man först trodde var en rejäl stukning visade sig efter röntgen vara en mindre fraktur i vadbenet och en bedrövad Olsson sattes på första bästa flyg hem till Danmark.

Den första vistelsen med landslaget varade inte längre än knappa tre dygn.

Mittfältstalangen var yngst i Erik Hamréns trupp och en av de spelare förbundskaptenen var mest nyfiken på. Han hade med stor sannolikhet fått speltid mot antingen Elfenbenskusten (torsdag) eller Finland (måndag). Nu stannade det vid en träning. I slutet av söndagens pass trampade Olsson snett och vred sig i plågor.

För säkerhets skull röntgades foten och benet på söndagskvällen. Då kom det trista beskedet: en mindre fraktur på vadbenet. Nu väntar fler undersökningar i Danmark.

Hans klubb, ligaettan Midtjylland, ville omedelbart ha hem 19-åringen.

– De kommer att göra kompletterande undersökningar. I vissa fall vid en sån här skada kan det krävas operation. Men det får vi se. Nu tar klubben över, säger landslagsläkaren Anders Valentin till TT.

TT: Hur länge kan han vara borta från fotbollen?

-Normalt tar det ett antal veckor att läka.

TT: Hade han ont?

-Inte så farligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.