Johan Olsson – ett av Sveriges stora OS-hopp i Sotji. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Olsson tillbaka i tävlingsspåren

Uppdaterad
Publicerad

Han riskerade att missa OS. Men nu är det klart att Johan Olsson kommer till start på 15 km klassiskt. – Det är en speciell känsla med tanke på att jag inte tävlat på så länge, säger Olsson till SVT Sport.

Femmilsvärldsmästaren riskerade att missa OS på grund av den överbelastningsskada han ådrog sig bara en månad innan OS.

Men nu är det alltså klart att Johan Olsson kommer till start, tillsammans med Marcus Hellner, Lars Nelson och Daniel Richardsson, på fredag.

Hur det är med formen för femmilsvärldsmästaren dock något osäkert.

– Det är en speciell känsla med tanke på att jag inte tävlat på så länge. Det är över två månader sedan. Det är inte så mycket att göra någonting åt. Jag får göra det bästa av det och jag försöker peppa mig själv att det här bli jättebra, säger Olsson till SVT Sport.

”Måste få kroppen att fatta att det är skarpt läge”

– Jag har försökt göra de förberedelser jag kunnat göra och försökt följa min plan, men det är klart för en månad sedan var det riktigt, riktigt tufft, fortsätter Olsson och berättar vad som krävs nu:

– Jag måste få kroppen att fatta att det är skarpt läge nu. Jag måste få den att kunna hantera mjölksyra och inte bara bli paralyserad av den.

Olsson berättar att träningen de sista dagarna fram till tävling blir tuffare och tuffare, men att det känts bra rent skademässigt.

– På resan hit blev det lite sämre, jag hade ett par dagar med mera ont och mera värk. Men det var likadant när jag kom till Seiser Alm också, att jag hade dagar med mera värk. Men nu tycker jag det funkar bra.

”Skademässigt inget problem”

– Skademässigt är det inte något problem – förhoppningsvis – att klara av 15 kilometer. Det stora frågetecknet nu är nog mer hur jag hanterar ett tävlingslopp eftersom jag inte har tävlat på så länge

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

OS i Sotji längdskidor

Mer i ämnet