Omkörningen som blev årets snackis

Uppdaterad
Publicerad

Kevin Erikssons fräckis avgjorde hela VM-serien i rallycross. Nu berättar han själv om omkörningen i den näst sista VM-deltävlingen i Tyskland. Där han rundade hela fältet från ytterspår. På bredden.

– Det var lite roligt. Jag hade gjort en liknande manöver i Norge tidigare i höstas. Efter finalen och omkörningen kom Petter Solberg fram och berömde mig. ”Det var ju fint det där du lyckades med... men var du tvungen att köra om just mig?”, säger Kevin Eriksson till SVT Sport.

– Det är underbart att höra det från nån man sett upp till och som har så många meriter.

Efter omkörningen, där han på bredden sladdade förbi alla konkurrenter, lyckades Kevin Eriksson hålla avståndet ända in mål och tog sin första VM-seger. Vilket i sin tur bäddade för att Mattias Ekström kunde vinna VM-titeln totalt.

Fattade inte först

– Det tog lång tid innan jag förstod vad jag ställt till med. Jag var ju mest glad för segern, som var min första.  Nåt jag drömt om. Det var först morgonen efter som jag insåg hur stort det var, just det där med omkörningen. Telefonen var full med missade samtal och sms. Folk hörde av sig från Australien, USA och Colombia. Vilken spridning det blev!

Nu har han en bra chans att t o m vinna den världsomspännande omröstningen ”Action of the year” (anordnad av FIA). Där vissa anmärkningsvärda händelser inom all bilsport uppmärksammas.

Argentina nästa

Vi träffar honom alldeles innan avfärden till den sista VM-deltävlingen i Argentina i helgen.

– Det ska bli kul att komma tillbaka till Argentina. Det var där som jag var på pallen i min första start i en VM-deltävling i högsta klassen. Jag hade fått en friplats efter att ha vunnit Light-klassen. Så det är fina minnen därifrån, säger Kevin Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.