Örebro klart för Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Inför damallsvenskans sista omgång hade Örebro allt i egna händer – nu står det klart att laget gör FC Rosengård sällskap i Champions League nästa säsong.

Att Göteborg vann med 3-1 över Vittsjö räckte inte för deras del. Kif Örebro besegrade Eskilstuna med 2-0 hemma och knep därmed den åtrovärda andraplatsen och en plats i fotbollens finrum nästa säsong.

Silverplatsen är Örebros främsta någonsin i damallsvenskan – och det är första gången laget kvalificerat sig till Champions League.

Damallsvenskan 2014

– Det är jättestort att vi tar den första medaljen i Kif:s historia, säger finska landslagsspelaren Sanna Talonen till TV4 Sport.

– Vi har gjort ett bra jobb i flera år – det här kommer inte bara i ett ögonblick. Vi har jobbat hårt, fortsätter Talonen.

1-0 kom i 26:e minuten sedan Eskilstunas Louise Quinn olyckigt nickat bollen i eget mål efter ett Örebro-inlägg.

Finska landslagsspelaren Sanna Talonen kunde sedan definitivt säkra Champions League-platsen när hon satte avgörande 2-0.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet