Per-Ola Ljung, till vänster, lämnar Örebro och ersätts av Alexander Axén, till höger. Foto: TT Nyhetsbyårn

Ljung lämnar Örebro – Axén tar över

Uppdaterad
Publicerad

Örebros tränare Per-Ola Ljung lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan av privata skäl. Alexander Axén ersätter. – Klart att det är känslosamt. I Örebro hittade jag allt jag sökte. Men pusslet i mitt liv behöver balanseras och när denna möjligheten öppnade sig så kunde jag inte riktigt släppa tanken på och göra något annat, säger Per-Ola Ljung till SVT Tvärsnytt. 

Ljung kommer istället att ta över superettans krisklubb Gais, just nu på nedflyttningsplats. Men trots pressade läget är tränaren taggad på uppdraget.

– Jag är medveten om att det är olika nivåer, ekonomiskt, mellan ÖSK och Gais. Min egen ekonomi blir också annorlunda, men det är ett socialt val, säger Ljung på en presskonferens idag.

Allsvenskan 2014

Han berättade också att det kändes bra med Gais, på ett tidigt skede.

– Jag ser verkligen fram emot utmaningen och vi ska gemensamt göra allt för att förbättra och utveckla vårt lag. Det ska bli fantastiskt inspirerande att komma till Gais, säger Ljung till nya klubbens hemsida.

Ljung kom till Örebro sommaren 2012 efter att ha varit assisterande tränare i Helsingborg. Han skrev på ett nytt treårskontrakt med ÖSK i våras.

Axén får chansen i ÖSK

Axén om att han i stället blir ny ÖSK-tränare:

– Som människa är man ledsen för att jag gillar Peo så pass mycket och jag har känt han så länge, säger ÖSK:s nye huvudtränare Alexander Axén och fortsätter:

– Samtidigt är jag glad för hans skull för jag ser i hans ögon hur han har tagit rätt beslut, och att han mår bra nu. Men att vi inte ska träffas varje dag nu känns givetvis konstigt.

ÖSK ligger på elfte plats i allsvenskan. Lagets nästa allsvenska match spelas mot IFK Norrköping den 6 juli.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet