OS-klassikern: Nadia Comaneci 1976

Uppdaterad
Publicerad

Rumänskan Nadia Comaneci var bara 14 år gammal när hon som första gymnast i ett OS erhöll 10,0 poäng. Hon upprepade bedriften ytterligare sex gånger under spelen i Montreal, som hon lämnade med tre guld.

Tävlingsinformation och regler:

Var med och rösta fram det största OS-ögonblicket i sommarspelens och SVT:s historia. Vinnaren belönas med ett OS-paket bestående av resa, hotell och biljetter för två personer till ett av årets största OS-ögonblick – 100-metersfinalen för herrar på Olympic Stadium i London den 5 augusti.

En jury på SVT Sport har utsett 25 klassiker från sommar-OS som du kan välja mellan. I juryn ingår juryordförande Jonas Karlsson samt Jacob Hård, Yvette Hermundstad, Marie Lehmann, André Pops och sportchef Per Yng.

Alla bidrag hittar du HÄR. Vi utser en segrare bland dem som röstat på det mest populära ögonblicket. Vinner gör den som bäst kan motivera varför just detta ögonblick är det största, gärna genom att berätta om sin egen personliga upplevelse av ögonblicket. Röstningen pågår fram till och med 13 maj och vinnaren presenteras i Sportspegeln den 27 maj.

OBS! Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.