OS-stjärnorna i triathlon i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnorna från OS i London står på startlinjen då Stockholm står värd för en av åtta VM-deltävlingar 25-26 augusti. Däribland OS-silvermedajlören Lisa Nordén.

Helgens VM-deltävling i triathlon i Stockholm, 25-26 augusti, kunde inte kommit lägligare. Efter Lisa Nordéns OS-silver har sporten haussats upp ytterligare ett snäpp och huvudstaden rustar för idrottsfest då den sjätte av totalt åtta VM-deltävlingar kommer till Sverige. Tävlingarna avgörs under helgen mitt i centrala Stockholm. De 70 bästa herrarna och damerna i världen på kortdistans (sprint och olympisk) finns på plats under ITU World Triathlon Stockholm.

VM i triathlon avgörs i en serie med åtta deltävlingar som arrangeras runt om i världen. Av deltävlingarna arrangeras sex på olympisk distans (1500 meter simning, 40 km cykel, 10 km löpning) och två på sprintdistans (750 m, 20 km, 5 km).

Deltävlingen i Stockholm kommer att arrangeras på sprintdistans.

Både eliten och motinärer finns med. Tävlingsområdet för motionsklasserna kommer finnas vid Stadshuset och simningen sker i Riddarfjärden. Cykelbanan går också den runt Riddarfjärden och slutdelen av löpningen går från Stadshuset till Slottet där man sen kör ett antal varv i Gamla Stan innan man sen går i mål uppe på Slottsbacken.

SVT direktsänder helgens VM-deltävlingar på hemmaplan. Peter Jonsson kommenterar.

SVT 1 och svtplay lördag: 14:45-16:00

SVT 1 och svtplay lördag: 16:40-17:50

SVT 1 och svtplay söndag: 14:40-16:00

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.