Östberg: Därför tog Malmö guld

Uppdaterad
Publicerad

Tyresö var guldfavoriter inför årets säsong men Malmö knep guldet ändå. Det avgöranade rycket gjorde skåningarna efter sommaren.

– De har bredden, de har farten och sen har de balansspelarna, framför allt Sjögran som kan hitta det där lugnet till farten i den här fantastiska anfallsfotbollen, sen tar de stort ansvar i det defensiva arbetet, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

Som mest tongivande spelare i Malmö lyfter hon bland annat fram Ramona Bachmann som vågar göra de där enskilda offensiva framstötarna.

Damallsvenskan 2013

”Laget som vinner”

– Framför allt är det laget som vinner, man har vunnit de viktiga matcherna och efter EM började de spela med färre tillslag och en annan viktig faktor är när de drar ner Bachmann lite lägre på mittfältet, säger Östberg.

Att Malmö är bäst i Sverige är fastställt, när allsvenskan snart är slut så fortsätter Champions League-spelet för svenska mästarna och Östberg tror att Malmö kan ta sig långt.

– De ska kunna gå väldigt långt i Champions League, det handlar bara om att behålla ödmjukheten i laget och spetsa till det med deras individuella prestationer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2013

Mer i ämnet