Ostoppbar Nordén tog VM-guld

Uppdaterad
Publicerad

I går var Lisa Nordén matförgiftad och visste inte om hon kunde komma till start. I natt kom hon på fjärde plats och tog därmed VM-guld i triathlon.

–Det är helt otroligt så som jag mådde i morse när jag var på sjukhuset med matförgiftning. Jag trodde inte ens att jag skulle kunna starta i dag, säger Nordén efter loppet.

Lisa Nordén var bra med i simningen och bevakade klungan i cykeldelen. I löpningen sprang hon med i klungan fram till upploppet. Då ökade OS-tvåan och kunde springa in som fyra i den åttonde och avslutande tävlingen som genomfördes i Auckland, Nya Zeeland.

–Jag grävde så djupt för att hitta orken, jag är så tacksam. Jag lever i min egna saga, säger hon nöjt.

”Det här var mitt år”

Triathleten har haft en makalös säsong med OS-silver och nu VM-guld, där hon vann två och slutade tvåa i tre av de åtta deltävlingarna.

–Jag tror att om man har haft tillräckligt med motgångar så kommer framgångarna och det här var mitt år, säger den nyblivna guldmedaljören.

Det här var den tuffaste banan av VM-deltävlingarna och med en matförgiftning i kroppen kunde inte SVT:s kommentator Peter Jonsson sluta hylla Nordén.

–Vilken fantastisk tjej. Matförgiftning och på sjukhus och genomför det på det här sättet. Bragdguldet säger jag.

–Vilken bragd, ja nu säger jag det. Det här var en bragd, säger Jonsson.

SVT:s expertkommentator Micke Thorén var inte heller han sen att hylla Lisa Nordén.

–Vilken bragd, helt fantastiskt. Vi har pendlat mellan hopp och förtvivlan här och så lyckas hon med det här, säger han.

Se sammandraget i SVT1/Play 12.05-13.00.

Resultat totalt:

1. Lisa Nordén, Sverige, 4531 poäng.

2. Anne Haug, Tyskland, 4340 poäng.

3. Andrea Hewitt, Nya Zeeland, 3893 poäng.

4. Barbara Riveros Diaz, Chile, 3707 poäng.

5. Erin Densham, Australien, 3611 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.