Carlos Sainz bil började brinna. Foto: Viaplay

Otäcka bilder när Sainz bil började brinna

Uppdaterad
Publicerad

Ferraris Carlos Sainz vann sin första Formel 1-tävling förra helgen på Silverstone. Men idag gick det tyngre för spanjoren. Sainz bil gick sönder och började brinna och han fick avbryta tävlingen. Sainz lagkamrat Charles Leclerc tog hem segern.

Det var på 57:e varvet som olyckan var framme för Carlos Sainz, som då låg på tredjeplats. Det hördes tydligt att något i spanjorens bil gick sönder och han fick åka utanför banan och parkera bilen, som då började brinna kraftigt. Sainz satt kvar i bilen medan lågorna blev allt större och det tog ett tag innan han kunde räddas ur bilen. Men han klarade sig till slut utan skada. 

Kampen om segern stod sen mellan Sainz lagkamrat, Charles Leclerc och Max Verstappen som startade i pole position. Men Ferraris Leclerc hade bra fart ute på banan och kunde efter 12 varv köra om Verstappen och ta över ledningen. 

Det var Leclerc som länge var i ledningen, men framåt slutet fick han problem med bilen och Verstappen tog sakta men säkert in tid på monegasken. Men Ferrari-föraren kunde hålla ut hela vägen i mål och ta hem segern i tävlingen före Verstappen. Det var Leclercs första seger i en F1-tävling sen Australiens GP den 10 april. Mercedes Lewis Hamilton knep tredjeplatsen.

– Jag behövde den här segern, de senaste fem racen har vart jobbiga för mig och mitt team. Men nu visar vi att bilen håller för att vinna och det ger mig bra förutsättningar att utmana om VM-titeln, säger Leclerc efter loppet i Viaplay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.