Palicka borta tre månader

Uppdaterad
Publicerad

Landslagmålvakten Andreas Palicka har spelat klart för säsongen. Han skadade sig under uppvärmningen inför Sveriges EM-kval mot Montenegro i söndags.

En magnetröntgen i Kiel, där han spelar, fastslår att Palicka drog sönder muskulaturen i vänster lår. Men han slipper operation:

-En allvarlig skada. Men vi bestämde oss för att behandla bort skadan och det tar mellan åtta och tolv veckor, säger Kiels läkare Detlev Brandecker till tidningen Kieler Nachrichten.

Palicka har haft otur med skador under sitt första proffsår. I början av säsongen var det en fotskada, och senare en meniskoperation.

Därför har Kiel för andra gången skaffat vikarie för talangen Palicka. Efter meniskoperation värvades Guifs Herdeiro Lucao, och nu gör tidigare franske världsmästaren Bruno Martini tillfällig comeback i målet som uppbackning till Thierry Omeyer.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.