Pasjkin på väg att lämna Edsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Bara några dagar kvar till bandyns World Cup, då vill Edsbyns anfallsstjärna Misja Pasjkin lämna det svenska mästarlaget för ryska Zorkij. -Det kan bli klar vilken dag som helst. Hur som helst kommer Misja inte spela för oss i World Cup, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson till TT.

Pasjkin, som är svensk medborgare men född i Ryssland, gjorde 35 mål för Vänersborg under fjolårets säsong. Zorkij var ett av lagen som förhandlade med Pasjkin, men till slut skrev 26-åringen på för Edsbyn.

Nu talar allt för att Pasjkin flyttar till Moskva och Zorkij, innan han hunnit spela en enda allsvensk match för Hälsingeklubben.

-Misja har kontrakt med oss och vi kommer inte att släppa honom utan att få betalt. Han spelar ju ett högt spel genom att göra så här bara någon vecka inför World Cup, säger Stefan Karlsson.

Det är ännu inte klart om Zorkij kommer att hyra eller köpa Pasjkin.

-Det kan bli klart på en dag, och då kan han spela för Zorkij i World Cup, säger Stefan Karlsson.

Klart är i alla fall att Pasjkin inte kommer att spela för Edsbyn i dygnet-runt-turneringen som startar på torsdag. Edsbyn kommer inte heller att leta någon ersättare för Paskjin.

-Nej, vi är nöjda med den trupp vi har och tror det kommer att räcka långt, avslutar Stefan Karlsson.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.