Peter Gradin ny tränare i AIK

Publicerad

AIK-legendaren Peter Gradin blir ny tränare i den degraderade Stockholmsklubben. Han delar tränaransvaret med Thomas Fröberg.

– En AIK-legendar som brinner för klubben. Gradin har lång erfarenhet både som spelare och tränare och det betyder mycket för att bygga en stark vinnarkultur i vår unga trupp, säger sportchefen Daniel Rudslätt till klubbens hemsida.

Rudslätt själv kommer att ha en roll närmare laget. Han får det yttersta ansvaret för laguttagningarna. Rudslätt får även ”en viktig roll att kontinuerligt utveckla coachteamet”, enligt AIK:s hemsida.

Gradin var andretränare i AIK 1997-98. Sedan dess har han varit huvudtränare i bland annat Sundsvall. Han ska dela huvudansvaret i AIK med Thomas Fröberg, som kommer från Färjestads organisation där han bland annat varit juniortränare.

– Vi har gjort en noggrann utvärdering och kommit fram till att den här modellen är den bästa för AIK Hockey just nu, säger Rudslätt.

Kontraktet med Gradin, som gjorde 14 säsonger i AIK som spelare, och Fröberg är på 1+1 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer