Wolfgang Pichler tillbaka till svenska landslaget. Foto: TT Nyhetsbyrån

Pichler återvänder till svenska skidskyttelandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Den framgångsrike skidskyttetränaren Wolfgang Pichler, 59, återvänder till det svenska landslaget där han kommer att ha en mentorsroll kommande säsong.

När Pichler nu återvänder till Sverige ska han i första hand fungera som mentor åt tränarna.

– Han vill inte åka runt på varje tävling i världscupcirkusen, men han vill bidra med ett mentorskap och vara rådgivare till vårt landslag. Inte minst i uppladdningen inför olika mästerskap, säger förbundets generalsekreterare Ingemar Arwidson till Östersunds-Posten.

– Jag tror att han med det här upplägget har en alldeles idealisk roll. Wolfgang blir stödet i bakgrunden, fortsätter han.

2011 slutade Pichler som tränare för det svenska damlandslaget och tog i stället samma jobb i Ryssland. Beskedet att Pichler ska jobba för Sverige igen är överraskande eftersom förbundskapten Johan Hagström nyligen sa att tysken inte fanns med i framtidsplanerna.

”Besatt av skidskytte”

Christofer Eriksson i landslagstruppen är optismisk.

– Jag tror att det är bra. Han sitter på mycket kunskap och är besatt av skidskytte. Det är inte som att han tar det här bara som en hobby utan han brinner för skidskyttesverige, säger Eriksson till Östersunds-Posten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.